Çarşamba, Eylül 06, 2017

Gizli Cennet 'DALYAN'

   Muğla'nın vazgeçemeyeceğiniz güzellikleri arasında olan Dalyan; gerçek anlamıyla gizli bir cennet.

   Tatil planı yapan, ülkemi gezip görmek istiyorum diyen arkadaşlara fikir olması açısından 'Dalyan Tecrübelerimi' yazmak istedim.
   
    Ben ilk 2014 yılının yaz aylarında balayı dediğimiz tatil sırasında bulundum orada.Dalyan Ortaca ilçesine bağlı  küçük bir yer olsa da; tatil yaparken her türlü ihtiyaçlarınızı da giderebileceğiniz bir yer.

    Dalyan deniz kenarında değil, ama hem denizi hem gölleri var .. Dalyan'ın çoğu yerlerinde şifalı kaplıca suları var.Labirent şeklindeki kanallarında tekne turları yapabilirsiniz.Bu turlar sayesinde Kaya Mezarlıklarını,Kaunos Antik şehri,caretta caretta deniz kaplumbağalarını görebilir,çamur banyosuda yapabilirsiniz.
Kaya Mezarlıkları

    Yapacağınız tekne turlarında rehberler de eşlik ediyor size.Hem gördüğünüz güzellikler hakkında bilgi almış hem de anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekilebiliyorsunuz.

Caretta Caretta Deniz Kamlumbağaları
    Tur sırasında yem atmadan carettaları görürseniz şanslısınızdır :) Neyse ki kaptan herkesin bu güzellikleri görmesi için onlara yem atıyor ve yüzeye çıkmalarını sağlıyor.

Dalyan Gölü
   'Göl'de hiç yüzmedim demeyeceksiniz'  yine tur sırasında göl suyunda yüzmek isteyenler için kısa süreli molalar veriliyor.Kaptan'dan önce sizi uyarmak isterim; Deniz'de yüzdüğünüz gibi kolay olmuyor.Tatlı su insanı kaldırmadığı için yüzerken insanı kısa zamanda yoruyor.

İztuzu Plajı
     Yine tur esnasında en uzun molanın adresi 'iztuzu plajı'.Burada yüzmek, o altın sarısı kumları olan plajında yürümek, bulunan kafeteryasında birşeyler yiyip içebilmek için yeterli zamanınız oluyor.

Dalyan Kanalları
    Labirent şeklini anımsatan kanalları arasında geçmek değişik bir haz veriyor insana.

    Ve akşamları yemek ihtiyacınızı karşılayacağınız çok çeşit yerleri bulunuyor.Çarşısında yürüyüş yapabilir, göl kenarında hoş sohbetler eşliğinde tatilin tadını çıkartabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

İlgini Çeker Mi .?